luni, 1 decembrie 2014

Gala Naţională a Voluntarilor 2014


În competiţia Gala Naţională a Voluntarilor 2014, Clubul Sportiv Supersport Baia Mare în parteneriat cu  Liceul Teoretic Emil Racoviţă Baia Mare a fost nominalizat în finală la Categoria  Proiectul de volutarial al anului, secţiunea Sport şi recreere, nominalizare datorată realizărilor din  cadrul proiectului ,,Săptămâna de acţiune împotriva rasismului şi discriminării prin sport FARE- 2014” – derulat în cadrul campaniei europene ,,Football against rasism in Europe”.
Proiectul a fost coordonat de Horia Rusu (preşedinte C.S.Supersport ) şi prof. Elena Rusu, alături de prof. Iosif Mureşan şi directorii Mariana Pop şi Felicia Ilieşiu (L.T.Emil Racoviţă)
Activităţile din proiect au fost realizate cu sprijinul partenerilor din ţară, din cele 30 de unităţi de învăţământ participante, elevi, profesori, părinţi şi comunitate care s-au implicat în campania împotriva rasismului, discriminării şi violenţei din sport dar şi din societate.
Singura competiţie naţională care premiază voluntariatul, din toate domeniile de activitate, a ajuns la cea de a patra ediţie. Cei mai implicaţi voluntari şi proiectelor lor care au avut un impact semnificativ asupra comunităţiilor vor fi premiate în cadrul Galei Naţionale a Voluntariatului
Competiţia este organizată de Federaţia VOLUM - Federaţia organizaţiilor care sprijină dezvoltarea voluntariatului în România, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Federaţia Fundaţiilor Comunitare din România.
Anul acesta Peste 180 de oameni şi proiecte concurează pentru unul dintre cele 22 de premii oferite anul acesta de către organizatori.
La fel ca şi în ediţiile precedente, competiţia va fi susţinută de către cei opt Ambasadori ai Voluntariatului în România: Raed Arafat, Margareta Pâslaru, Damian Drăghici, Marius Manole, Irina Păcurariu, Călin Goia, Valeria Răcilă von Groningen și Zoli Toth.
Competiţia premiază şi aduce recunoaştere publică voluntarilor, proiectelor de voluntariat, coordonatorilor de voluntari  şi  centrelor de voluntariat din întreaga ţară. Gala Naţională a Voluntarilor este cel mai amplu eveniment anual de premiere a meritelor voluntariatului din întreaga ţară



Niciun comentariu: